luni, 26 mai 2014

De ce să studiezi în Danemarca?

De ce să studiezi în Danemarca?


De ce aleg studenţii să studieze în Danemarca.

Probabil datorită faptului că Danemarca este renumită prin standardele înalte de viaţă, o societate foarte puţin impărtită ierarhial şi este ştiută drept cea mai fericită ţară din lume.
Pe lângă situaţia socială, economică şi politică bună în Danemarca, sistemul educaţional danez s-a bucurat de o atenţie deosebita în ultimii ani. În fiecare an, Danemarca urează bun venit sutelor de studenţi străini de la universităţiile sale. Studiul în Danemarca oferă absolvenţilor un avantaj competitiv faţă de ceilalţi absolvenţi de la instituţiile educaţionale locale şi garantează determinarea corectă în următorii paşi din cariera lor.
Danemarca este, de asemenea, un loc sigur, datorită ratei criminalităţii scăzute şi sistemelor de ajutor social. Ţara are o infrastructura bine organizată , care este crucială pentru dezvoltarea societăţii.
Străinii care trăiesc în Danemarca au aceleaşi drepturi la securitate socială ca şi cetăţenii danezi. Serviciile, precum ajutorul medical, sunt asigurate de catre Guvern şi procedurile standard nu necesită bani. Tot mai mult, studenţii de peste graniţe aleg să studieze în Danemarca datorită educaţiei gratuite, reputaţiei bune, frumuseţii naturale şi oportuniăţii de a învăţa  lucruri noi dintr-o altă cultură. Pentru cei mai mulţi, totuşi, cel mai atrăgător lucru este insăşi educaţia.
Toate universităţile noastre partenere oferă studenţilor acces permanent  în clădirea universităţii, echipament IT updatat  si o bibliotecă impresionantă. Pe langă grija constantă faţă de student, abordarea  informală spre predare şi informaţia actualizată sunt, de asemenea, avantaje educaţionale oferite de universităţi.

Invatare prin problematizare

Învăţământul danez este caracterizat de metodele de învăţare prin soluţionarea de probleme, bazate în principal pe scrierea de proiecte şi înţelegere practică. Aşadar, sarcinile concrete şi practice în locul teoriei abstracte sunt luate ca punct de plecare.
Practica a arătat că această abordare este preferată de studenţi şi, în acelaşi timp, îmbunătăţeşte abilitatea unui student de a gândi într-un mod abstract şi de a învăţa să găsească soluţii la orice problemă. Sarcinile şi probele sunt baza procesului de învăţare aici şi ajută la înţelegerea teoriei de.  De aceea, o mare parte din sarcinile de invatare au fost cuprinse in realizarea obiectivelor educationale de invatare. Aceasta directive se desfasoara in cadrul mediului educational conceput ca un tot coherent. Sarcinile de invatare  sunt construite din situaţii problematice complexe care sunt legate de practica profesională şi acest lucru învăţă studentul, de exemplu, cum să găsească informaţie, să înţeleagă teorii şi să explice anumite fenomene într-o manieră metodică.
Limba Engleză
Majoritatea universităţilor au diferite programe cu regim de predare în limba engleză. Aceasta face din universităţile daneze şi societate un întreg mai competitiv comparat cu restul lumii. Majoritatea danezilor sunt fluenţi în engleză şi aşadar este uşor să comunici cu localnicii.
Calitate garantată
Dintre toate ţările OECD, Danemarca investeşte cele mai multe resurse per student în învăţământul superior: ultimele studii disponibile arată că totalul costurilor per student în timpul studiului la universitate ajunge la $70.000 comparativ cu media OECD de $40.000.
Învăţământul este gratuit
Un atu al învăţământului danez este că studenţii din Uniunea Europeană nu trebuie să plătească taxe de şcolarizare. Reultatulest un învăţământ de calitate, gratuit, fiind sponsorizat de către Guvern.
Abordare informală
Universităţile daneze au o metodă progresivă de predare, care este semnificativ mai puţin ierarhizată decât în majoritatea ţărilor europene, studenţii şi profesorii având o relaţie mult mai deschisă şi prietenoasă. Profesorii sunt conştienţi de faptul că sunt la şcoală pentru student şi vor să se implice direct în dezvoltarea lor.
Accentul se pune mai puţin pe memorarea unui curriculum sau teorie pură, şi, mai degrabă,  se abordează probleme specifice prin proiecte. Acest tip de demers educaţional include cercetarea individuală care promovează caracteristicile individuale ale iniţiativei şi gândirii creative ale unui student.
Programele de studiu
Universităţile noastre partenere din Danemarca sunt localizate în oraşe precum Aalborg, Aarhus şi Odense. Studenţii pot alege dintr-o gamă variată de domenii de studiu, cum ar fi arhitectură, economie, management, design, turism, etc. Gradele la care poate aplica un student sunt Academy Profession degree, Bachelor’s degree, Master şi Doctorat.
Asistenţă pentru studenţii internaţionali
Fiecare universitate are propriile departamente independente care se axează pe asistarea studenţilor internaţional în orice întrebări, cum ar fi găsirea unui job, unui loc de cazare, sau în probleme personale.
Timp liber
În ceea ce priveşte timpul liber, Danemarca are multe de oferit. Numeroase festivaluri şi evenimente culturale împreună cu o viaţă de noapte activă şi întruniri sociale, toate pot fi găsite aici. Chiar dacă Danemarca este o ţară Nordică, nu este deloc plictisitoare sau foarte răcoroasă. Fiind activi şi sociali, studenţii au mai multe oportunităţi să-şi facă prieteni noi, să înveţe despre diferite culturi, şi să ia experienţele positive pentru viaţă.
https://www.youtube.com/watch?v=xBCACkLUjqQ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu